Philip Hoorne 372px  

PHILIP HOORNE (1964) debuteerde in 2002 in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij met de bundel Niets met jou. Zes andere dichtbundels volgden, waarvan de laatste getiteld Het dikke meisje en de ziener dateert van 2019.

Verder publiceerde hij het verhalenboek Het vlees is haar en was hij de samensteller van een aantal poëziebloemlezingen.

Over leven en werk van Philip Hoorne verscheen de monografie Wachten is het hele leven, geschreven door Paul Rigolle.

Philip Hoorne heeft een weblog, Philip Hoorne Schrijft!, is de stichter en begeleider van het Poëzieatelier Brugge, een dichterscollectief, en hoopt in juni 2019 af te studeren als fotograaf.

Quotes

Spannend en tegelijk onnadrukkelijk, en dan is poëzie op haar best.
(Arie van den Berg – NRC Handelsblad)

Poëzie die lezers kan winnen.
(Remco Ekkers – Leeuwarder Courant)

Gedichten om verder te kunnen leven.
(Mario Molegraaf – Provinciale Zeeuwse Courant)

Hoorne brengt zijn lezers op een opgewekte manier in leerzame verwarring.
(Peter de Boer – Trouw)

Van een zo originele dichter zou je wel het hele oeuvre willen lezen.
(Cees van der Pluijm – NBD/Biblion)

Philip Hoorne is de dansende beer in het circus. Hij vermaakt ons. Als we lachen, dan is het omdat we onszelf herkennen in zijn vervormende lachspiegel.
(Herman Leenders – Poëziekrant)

 

Hoe werkt de Zweefduik van Dichter bij Dichters? 

Elke week, vijf weken lang, staat er een gedicht voor je klaar op de site mét vragen én tot slot krijg je per dichter twee livesessies, met een schrijfopdracht speciaal voor jou bedacht. Meteen na de bijeenkomst is dit ook als video op de site en als uitgeschreven schrijfopdracht te vinden. Je leest en beluistert en schrijft wanneer jij wilt. 

Deze Zweefduik start 7 mei 2019. Aansluitend op dinsdag 18 juni van 19.30 tot 20.30 is dichter Philip Hoorne live online te gast om te vertellen over de vijf gedichten. En natuurlijk gaan we vragen stellen over zijn gedichten en zijn kijk op poëzie. Het maakt niet uit waar jij bent, thuis, of op vakantie of op je werk, als je wifi hebt kan jij erbij zijn. Philip beantwoordt onze vragen en wisselt in het interview (door Heleen) met ons van gedachten over deze gedichten. Kan je er live niet bij zijn? Ook dan komt het goed, je krijgt de link naar het interview natuurlijk na afloop toegestuurd. Zo kan jij kijken wanneer het je goed uitkomt. 

Na deze weken kan je deelnemen aan vier schrijfsessies. 


Wanneer is de Zweefduik:
14 mei 2019 tot en met 18 juni 2019

Data gedichten:
Dinsdag 14 mei gedicht 1 
Dinsdag 21 mei gedicht 2 
Dinsdag 28 mei gedicht 3 
Dinsdag 4 juni gedicht 4 
Dinsdag 11 juni gedicht 5 

Datum online meeting 

Dinsdag 18 juni van 19.30 uur tot 20.30 uur

Extra
Twee online schrijfsessies geïnspireerd op een zin of gedicht van Philip: 
in het programma Zoom (een soort Skype).
Dinsdag 21 mei - 19.30 uur: bijeenkomst 1 
Dinsdag 11 juni - 19.30 uur: bijeenkomst 2 

Bij de verrassende schrijfsessies krijg jij ter plekke een schrijfoefening, gebaseerd op een zin of gedicht van Philip. Je belt in, we zijn samen online, ik leid je door de schrijfsessie. Ik ben wel zichtbaar, jij bent niet zichtbaar. Je kan wel chatten met elkaar, dat is altijd heel fijn en gezellig. Na het schrijven kan je nog iets van het geschrevene delen als je dat wilt, maar dat hoeft zeker niet. De schrijfbijeenkomsten duren ongeveer drie kwartier.  Door het uitwisselen kom je vaak zelf ook weer op ideeën. Kan jij niet op dat tijdstip? Altijd diezelfde dag komt de video online en kan je alsnog de opdracht bekijken en schrijven en naar wens je tekst delen op de site.