HeleenPortret-3517-3 Matthijs Hakfoort 600 pixels

Met Dichter bij Dichters is mijn droom werkelijkheid geworden, een platform creëren waar beginnende en gevorderde lezers én dichters en dichteressen altijd van harte welkom zijn om zich te laven aan poëzie. Een platform waar jij in het gedicht mag lezen wat je wil.

Zo'n prachtig platform als Dichter bij Dichters maak je niet alleen. Heel graag stel ik je even voor aan mijn team. Dennis Hunneman is de onvolprezen webbouwer. Lotte Hunneman wekte de enige echte Dichter bij Dichterstijger tot leven en is de schepster van de huisstijl. Astrid Aalderink en Wim van Dooyewaard  zijn mijn onvolprezen creatieve meedenkers. Robertine Walhout-Paul zorgt dat het financieel allemaal op zijn pootjes terechtkomt. Simone Veld liet mij mijn geweldige droom ontdekken: Dichters bij Dichters tot leven wekken. Vlin Bosma maakt de prachtige illustraties bij de blogs. Krijnie Beyen maakte de video van mij. Almar, het woord dankjewel in de grootst denkbare letter zou nog te klein zijn. Jij, want natuurlijk bestaat Dichter bij Dichters alleen maar dankzij jou, de deelnemer die plezier heeft in gedichten lezen, gedachten delen, stil genieten en soms ook schrijven. Dankzij jouw inspirerende inbreng of stille belangstelling kan Dichter bij Dichters zijn wat het is. Een plek waar alles mag zijn, licht en diep tegelijk. Deelnemers, wat zijn jullie leuk en geweldig. Dankjewel!

PS Op de homepag kon je al een beetje over mij lezen maar als je nog een tikje meer wilt weten: Ik ben Heleen Bosma. Dichteres en initiatiefneemster van Dichter bij Dichters. Zelf schrijf ik gedichten vanaf mijn achtste jaar. Ik vond het een wonder dat ik door op papier te schrijven dat wat ik in mijn hoofd meemaakte, kon overdragen naar het hoofd van iemand anders (destijds mijn moeder :-) . Die fascinatie is altijd gebleven. Ik studeerde Nederlands, verwonderde mij over de artikelen waarin hoogleraren altijd heel zeker wisten wat een gedicht betekende en plaatste daar heel wat vraagtekens bij. Ondertussen studeerde ik af op de poëzie van Karel Appel. Nu ben ik full time dichteres, was stadsdichter van Deventer en Dichteres van Overijssel en ben eerstegraadsbevoegd docent. Ik geef heel graag poëzieschrijfles op verschillende scholen, van kleuters tot en met middelbare school en aan volwassenen. Mijn jongste leerling was 3 (gedichten vertellen en tekenen kan ook!) en mijn oudste leerling was 89 jaar. Mensen laten lezen en mensen laten schrijven, daar kan je me middenin de nacht voor wakker maken. En voor tomatensoep. ;-) Verder krijg ik heel vaak op mijn kop dat ik mijn eigen gedichten niet genoeg voor het voetlicht breng. Dus daar ga ik nu iets aan doen. Ik ga een eigen bundel uitbrengen, met daarin de 5 gedichten die in de top 100 van de Turing eindigden. Dus, dat heb ik dan nu bij deze echt beloofd. En wil jij een workshop organiseren voor een groep? Als je me een mailtje stuurt, stuur mail ik je zo snel mogelijk terug voor een belafspraak. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
tot dan!