Jan GlasJan Glas small 372 px
Jan Glas

Laat jij je inspireren door de gedichten van Jan Glas? We lezen vijf gedichten in vijf weken, je kan reageren op het gezellige forum en wekelijks is er voor de liefhebbers een online gesprekje over het gedicht, dat is altijd heel verrijkend. Als klap op de vuurpijl vertelt Jan Glas tot slot live online over de gedichten die wij hebben gelezen en beantwoordt onze vragen.

Jan Glas (Uithuizen, 1958) is een Gronings beeldend kunstenaar, schrijver, dichter en fotograaf. Glas heeft verscheidene dichtbundels in het  Gronings uitgebracht en is zich meer en meer gaan richten op Nederlandstalig werk. Onlangs verscheen zijn zesde bundel Het waaide er. ''Over misverstanden rond Albert Speer en over een dansende beer. Over wanneer je wel en wanneer je niet uitgebreid kookt. Over Deense mannen en een Chinese man, een man die goede pakken droeg en een man met een kleine blaas. Over het meisje dat borsten op haar rug had laten tatoeëren en het kind dat Konijn werd genoemd.'' Een aantal van zijn eerdere gedichten heeft hij met jazz-pianist Boelo Klat op cd gezet waarbij hij ze zelf heeft ingezongen. 

Dichters en de pers zijn gecharmeerd van zijn werk. Dichter des Vaderslands Ester Naomi Perquin spreekt van 'De innemende gekte in het werk van Jan Glas.' Wim Brands  zei: 'Gedicht van Jan Glas gehoord, ga nu alles van hem lezen.' En het Nieuwsblad van het Noorden zegt het zo: 'Volstrekt onvoorspelbare en prettig gestoorde poëzie. Met nu en dan serieuzere ondertonen, die dankzij de broodnuchtere taaltoets van de dichter nooit zwaarwichtig klinken.' 


Hoe werkt de Zweefduik? 

Elke week, vijf weken lang, staat er een gedicht voor je klaar op de site mét twee vragen én de mijmertip, speciaal voor jou bedacht. Je leest en beluistert en mijmert wanneer jij wilt. Want wat lees jij in deze gedichten? 

We starten op 2 mei 2018. Aansluitend op 4 juni van 19.30 tot 20.30 is dichter Jan Glas live online te gast om te vertellen over de vijf gedichten. En natuurlijk gaan we hem vragen stellen over zijn gedichten en zijn kijk op poëzie en kunst. Het maakt niet uit waar jij bent, thuis, of op vakantie of op je werk, als je wifi hebt kan jij erbij zijn. Jan beantwoordt onze vragen en wisselt in het interview (door Heleen) met ons van gedachten over deze gedichten. Dichter bij Dichters kan niet wachten tot het zover is! Kan je er live niet bij zijn? Ook dan komt het goed, je krijgt de link naar het interview na afloop toegestuurd.  

In deze vijf weken vind je op het gezellige forum 24/7 de reacties van anderen, en ook dat brengt als vanzelf poëzie in jouw dagen. De gedichten reizen in alle lichtheid met je mee en geven je leven een prettige onderstroom, een verbinding met een diepere laag. En tegelijk altijd licht, altijd speels en altijd creatief.

Jouw VIP-plaats 

Dichter bij Dichters is blij en trots Jan Glas in de schijnwerpers te mogen zetten! En jij bent er bij vanachter je eigen computer, laptop, tablet of smartphone. Je zit als VIP eerste rang. Wil jij je aanmelden? Je bent van harte welkom. Aanmelden kan hier. 

Wanneer:
Mei 2018

Data gedichten:

Woensdag 2 mei gedicht 1 (gesprek op maandagavond 7 mei 19.30 - 20.00)
Woensdag 9 mei gedicht 2 (gesprek op maandagavond 14 mei 19.30 - 20.00)
Woensdag 16 mei gedicht 3 (gesprek op maandagavond 21 mei 19.30 - 20.00)
Woensdag 23 mei gedicht 4 (gesprek op maandagavond 28 mei 19.30 - 20.00)
Woensdag 30 mei gedicht 5 

Datum online meeting met Jan Glas 

Maandag 4 juni 2018 van 19.30 uur tot 20.30 uur